Bestil dine spirrekasser online
Gå til shoppenStenmosegård
Lidt billeder fra marken
Kartofler er dejlig spise. Nye kartofler kendetegnes ved at man med nemhed kan skrubbe skrællen af med fingrene. Kartoflerne må ikke være bløde eller med sorte eller grønne områder. Der må heller ikke være spirer på dem.
Omkring 1700-tallet blev kartoflerne på landet oftest kogt med skræl, pillet ved bordet og dyppet i meldyppelse. I byerne og blandt højere samfundslag opstod en række kartoffelretter.
En af de tidligste måder at tilberede kartofler på i danske kogebøger var at brune dem med sukker og smør. Brunede kartofler er kendt allerede fra 1785.
Fra slutningen af 1800-tallet var kartoflen en almindelig råvare i det danske køkken. I dag er kartoflen stadig en vigtig råvare, men har siden slutningen af 1900-tallet fået konkurrence af ris, pasta og hvidt brød.
Stenmosegård
Johan & Charlotte Mikkelsen / Stendisvej 40, Stendis / 7830 Vinderup
Telefon 9746 8170 / Johan mobil 2074 8170 / Charlotte mobil 2064 8160
johan_mikkelsen@email.dk
CVR 6903 3652
Danskerne spiser færre og færre kartofler – det synes vi i kartoffelbranchen er synd! Kartoflen er både miljøvenlig, sund, velsmagende og økonomisk. Kartoffelpartnerskabet lancerer derfor kampagnen "Brug Knolden", som skal få danskerne til at spise flere kartofler. Læs meget mere om kampagnen her.
(c) 2012 kartoffelcentralen.dk. Design by sidelmann grafik